Havermout pannekoeken

Havermout pannenkoek(en)

Recept: voor 1 persoon

Bereidingstijd: 10 minuten

Benodigdheden:

  • 2 eieren
  • Scheutje melk (ik neem zelf altijd havermelk, maar kan elk soort melk zijn)
  • 50 gram havermout
  • Beetje roomboter
  • Honing
  • Voor de topping kan je natuurlijk lekker variëren, maar wat ik zelf gebruik is:

Wat gebroken lijnzaad, beetje geraspte kokos, een halve banaan in plakjes, wat blauwe bessen

Bereidingswijze:

  • Kluts de eitjes in een kom
  • Doe de melk erbij en kluts opnieuw
  • Voeg de havermout toe en roer door
  • Smelt een klontje (room)boter in een koekenpan
  • Dan heb je de keuze

Voor 1 grote pannenkoek -> Giet het gehele mengsel in de pan

Voor meerdere kleine pannenkoekjes -> maak kleine rondje van het mengsel in de pan

  • Bak ook de andere kant
  • Als het klaar is, leg de pannenkoek(en) op een bordje en besmeer met de honing
  • Versier de pannenkoek(en) met de door jouw gekozen toppings

Eet smakelijk!