Aanbod

Hier vind je alles wat ik aanbied

Yoga

Yoga is zo goed voor iedereen. Dat vind ik dus echt! Of je nu jong of ouder bent, lenig bent of minder lenig, man of vrouw, of je veel sport of dat je weinig beweegt, ik vind dat het voor iedereen heel erg goed is.

Yoga zorgt er namelijk voor dat je bezig bent met jouw lichaam, zonder ‘te moeten presteren’, en dat je ontdekt hoe jij je voelt op het moment dat je op je yoga-mat stapt. En soms kan dat heerlijk zijn, en een andere keer is het juist confronterend.

De houdingen in een yogales, hebben allemaal en altijd een effect op jouw lichaam. Op iets fysieks in je lijf, of bijvoorbeeld op een bepaald proces in jouw lichaam. Denk aan het ademen, je spijsvertering of je hartslag.

Maar het heeft ook effect op emoties die je ervaart, de dingen/situaties die jou in het dagelijks leven bezighouden. Het heeft effect op hoe gespannen of ontspannen jij jezelf voelt. Yoga zorgt ervoor dat je rust creëert in het denken en dat je ruimte maakt in en rondom de spieren. Yoga geeft je zoveel.

Meditatie

Ik ben zelf van mening dat meditatie dient als een soort onderhoud van je geest.

Zoals je na bijvoorbeeld een training, rust nodig hebt om je spieren te laten herstellen. Kan je meditatie zien, als iets wat noodzakelijk is, om alles wat je op een dag meemaakt aan indrukken, geluiden, geuren, gevoelens en gedachten, te verwerken. Dat je dat allemaal op orde brengt en herstelt.

Je zou kunnen bedenken dat slapen daar ook voor dient. Maar het grote verschil tussen mediteren en slapen, is dat je bij het slapen je bewustzijn verliest. Je verwerkt dus onbewust. En als je mediteert kan je bewust bepaalde dingen verwerken, ordenen en misschien wel even overdenken.

Heel veel mensen, en misschien jij ook wel, zijn er tegenwoordig erg goed in, om de hele dag de dingen te doen, zonder echte aandacht. Je blijft maar door rennen en er is weinig tijd voor jezelf, weinig tijd om de dingen van de dag, te overdenken, om je geest even rust te geven. Daarom zou meditatie zo goed zijn, om gewoon wat meer tijd aan jezelf te besteden. Waardoor je ’s nachts beter slaapt, omdat je overdag de tijd hebt genomen om bepaalde zaken te overdenken, te voelen.

Gezondheid

Gezond eten zorgt er ook voor dat jij jezelf lekker in je vel voelt. Ben jij jezelf bewust van wat je in je lichaam stopt? Ik vind dat persoonlijk dus een bijzondere gedachte:

“Meerdere keren op een dag, eet of drink je iets, en vul en voedt je daar je lichaam mee. Dat wat je tot je neemt, wordt gewoon een onderdeel van jou.”

Nu is dat vullen van je lichaam niet zo heel ingewikkeld, maar het voeden van je lijf … dat is een heel ander verhaal. Je lichaam kan het beste functioneren (lees: bewegen, nadenken, liefhebben, zorgen voor, emoties ervaren, werken, ontspannen, ademen enz….) als jij gezonde voeding tot je neemt. Jouw lichaam heeft onder andere vitamines, mineralen, koolhydraten, vetten, eiwitten en water nodig, om al het werk te verrichten wat nodig is, om te leven.

Dusssss……mijn boodschap aan jou is: Eet zo gezond mogelijk, en voed je lichaam met de juiste dingen.

Nu hoor ik vaak om heen: ‘Maar ik ben niet zo goed in bedenken van lekkere recepten.’ Of: ‘Maar wat eet jij dan bijvoorbeeld op een dag?’ Hier deel ik graag een aantal van mijn favoriete recepten met jou. 

HSP

De combinatie Yoga & HSP werkt !!!  Hooggevoelig zijn, zorgt er vaak voor dat je snel teveel prikkels ervaart, dat je dingen sneller aanvoelt dan ‘gemiddeld’. Maar ook dat je anders reageert op bijvoorbeeld: geluiden, licht, druktes, medicijnen, enge films, koffie enz.

Ik spreek uit jarenlange ervaring, als ik zeg dat yoga je echt kan helpen, om jezelf beter te beschermen tegen al die prikkels, en dat je beter leert om te gaan met jouw hooggevoeligheid. In de online training deel ik al mijn kennis met jou, over hooggevoelig zijn. En leg ik graag de fijne combinatie met Yoga aan je uit.

Je zal veel dingen herkennen, waarvan je eerst misschien niet wist dat het te maken heeft met hooggevoelig zijn. Je leert jezelf daardoor beter te begrijpen. In de e-books lees je alles over hooggevoelig zijn.

In de vele yoga lessen, leer je Yoga als tool te gebruiken bij jouw hooggevoeligheid. De opdrachten zogen voor meer zelf inzichten en alle meditaties helpen je met het beter ontspannen van jouw lijf en het denken.

Zwanger

Als je in verwachting bent, dan is het voor jou nóg belangrijker om zo gezond en ontspannen mogelijk te leven, tijdens jouw zwangerschap. Samen met Li-Ann van Groen, deel ik graag al onze gezamenlijke kennis met jou in de super-complete online training ‘Gezond & Mindful Zwanger’.

Je kunt deze training op elk moment van jouw zwangerschap starten.

En je doet het helemaal op jouw eigen tempo. Je kunt dingen herhalen, overslaan en later oppakken, of de modules op jouw eigen fijne volgorde bekijken en doen.

Er zijn yoga lessen te volgen, er is heel veel info te lezen in ebooks, er zijn video’s te bekijken met info, je kunt luisteren naar een podcast, of muziek en er zitten lekker veel luister meditaties in.

Mijn Platform

Het Yoga Platform voor een gezond en ontspannen leven

Ik wil jou inspireren om meer tijd en aandacht aan jezelf te geven. En nu wil je vast weten hoe ik dat wil gaan doen … ? Nou …. mijn creatieve hoofd is al een tijdje bezig met het maken van iets heel leuks! Er komt een Yoga Platform waarin je van allerlei fijns vindt, om jezelf die tijd & aandacht te geven.

Samenta Platform