Shakshuka

Shakshuka

Recept: voor 2 personen (of voor 2x)

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden:

  • 2 Puntpaprika’s
  • 4 Tomaten
  • 1 Rode ui
  • 1 Teentje knoflook
  • Verse peterselie
  • 1 Klein blikje tomatenpuree
  • ½ eetlepel tijm
  • ½ eetlepel paprika poeder
  • ¼ eetlepel cayennepeper
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Stuk feta kaas (ongeveer een halve plak)
  • 4 eieren
  • Turks afbakbrood, of vers bij de Turkse bakker vandaan
  • Wokpan of grote koekenpan met deksel

Bereidingswijze:

  • Bak het Turks brood af, volgens de verpakking
  • Snijd de puntpaprika en de tomaten in (grove) stukken.
  • Fruit de ui en de knoflook een paar minuten.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe, en bak deze 2 minuten mee. Zo verdwijnt de bittere smaak van de puree.
  • Voeg alle kruiden toe en roer goed door.
  • Daarna voeg je de in stukjes gesneden paprika en tomaat, het water en de balsamicoazijn toe.
  • Laat dit even 10 minuten staan met een deksel op de pan.
  • Daarna maak je kleine kuiltjes in het groentemengsel. Breek dan in ieder kuiltje een ei. En laat nog 8 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Als de eitjes gaar zijn, voeg je de gesneden verse peterselie toe, en verkruimel je de feta kaas erboven. Breng evt nog op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de shaksuka met het brood.

Eet smakelijk!