Recept: voor 2 kommen
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
- Een halve wortel
- 2 kleine zoete aardappelen
- 2 tomaten
- 1 (rode) ui
- Evt. een teentje knoflook
- 1 paprika
- Een halve courgette
- Water
- Een scheutje olijfolie
- ½ groente bouillon blokje
- Kruiden naar smaak
- Staafmixer of blender
Bereidingswijze:
- Was alle groentes
- Snijd alle groentes in grove stukken/ blokjes
- Verwarm de olijfolie in de pan
- Bak eerst kort even de ui
- Voeg dan alle overige groentes erbij
- Bak alles ongeveer 5 minuten
- Verkruimel het bouillonblokje, voeg kruiden naar smaak toe (peper, zout, chilivlokken, paprikapoeder, tijm/italiaanse kruiden) en voeg dan zoveel water toe, dat alles net onder water staat
- Laat alles ongeveer 15 minuten koken, en controleer daarna of de wortel / zoete aardappel stukjes zacht genoeg zijn
- Dan pureer je alles met de staafmixer
- Als je het lekker vindt, kun je nadat je hebt opgeschept, nog wat pitten en zaden toevoegen aan je soep.
Geniet ervan!