Hoe krijg je rust in je hoofd

Hoe krijg je rust in je hoofd?

Soms, als ik een yoga les geef, vind ik het gewoon zonde, of bijna moeilijk, om de mensen die meedoen aan de les, uit hun ontspanning te halen.

Maar dat kan natuurlijk niet anders, want uiteindelijk stopt een les een keer, en dan sluiten we af.

Hopelijk neem je dan de ontspanning lekker mee naar huis om, of een fijne dag te hebben, of lekker te gaan slapen. Maar echt….. het zien van iedereen in een diepe ontspanning, daar geniet ik enorm van!

Vooral omdat ik het super belangrijk vind voor de gezondheid van ieder mens, dat je VOLDOENDE ONTSPANT….

Ik weet dat veel mensen dat echt te weinig doen, omdat er geen tijd voor is (of beter gezegd, omdat er geen tijd voor wordt gemaakt) of omdat het soms ook gewoon moeilijk is … dat ontspannen.

Bewegen, gezond eten, voldoende water drinken, dingen doen waar jij gelukkig van wordt, het zorgt allemaal voor een gezond lichaam & een gezonde geest. Maar ook ontspannen hoort in dit rijtje thuis, en staat voor mij met stip op nummer 1.

Want als ik even namens mezelf spreek, kan ik persoonlijk, namelijk niet fijn bewegen, gezond eten etc., wanneer ik gespannen of gestrest ben.

Maar hoe ontspan je dan, en hoe krijg je daardoor ook meer rust in je hoofd?

Daar is natuurlijk niet 1 simpel antwoord op. Maar ik weet, uit inmiddels jarenlange ervaring, dat YOGA jou heel goed kan helpen daarbij.

Wist jij dat?

Elke afzonderlijke yoga houding heeft een effect heeft op jouw lichaam. Ik vertel je er in de lessen vaak iets over, maar echt elke yoga-houding doet iets met jou.

Yoga zorgt bijvoorbeeld voor meer ruimte in je lijf, waardoor je dieper en meer ontspannen kunt ademen, yoga zorgt voor het positief stimuleren van de werking van bepaalde organen en/of processen die plaatsvinden in jouw lijf.

Denk aan de werking van jouw hart, je schildklier of jouw volledige spijsvertering.

Interessant he!

En bijna alle adem- & meditatie oefeningen die je doet in een yoga les, zorgen voor meer rust in je hoofd.

Ben jij dus op zoek naar meer rust in je hoofd, doe dan eens een yoga les mee. Je bent van harte welkom, ook als je zelf vindt dat je niet lenig bent, geen ervaring hebt met yoga of juist veel last van spanningen hebt. Echt … probeer het maar eens.

Yoga helpt.

Liefs van Samenta
Sen Yoga