Mijn liefste wens, die niet in vervulling ging ♥

Een heel persoonlijke verhaal over een wens die niet in vervulling ging …

Er is echt bijna 5 jaar voor nodig geweest, en nu …. voel ik, dat ik mijn verhaal “met de wereld wil delen”. Omdat het nu eenmaal een deel van het leven is, omdat ik andere vrouwen heel graag wil inspireren, helpen en ondersteunen. En ook omdat ik vind, dat er te weinig over gesproken wordt. Terwijl het zo’n enorme impact op je leven heeft. Daarom deel ik mijn verhaal graag met jou. Vanuit liefde ♥

In de zomer van 2019, gebeurde er iets vreselijk verdrietigs.
We moesten gaan accepteren dat onze allerliefste & grootste wens, niet in vervulling zou gaan.

Helemaal gezond, gelukkig en blij, gingen we met het gezin, op vakantie naar Mallorca. Ik was eindelijk, na 6 jaar geduld, in verwachting van ons derde kindje.

13 Weken al, en wat vond ik het spannend.

Er gingen dus 6 jaren aan doktersbezoeken, ziekenhuis onderzoeken, 4 ICSI behandelingen (hormoonbehandelingen) en zelfs nog 2 mislukte zwangerschappen en dus heel wat teleurstellingen, aan vooraf.

Eindelijk was ik toch zwanger … vanzelf.

Maar er wachtte ons één grote nachtmerrie. We raakte ons wondertje na 13 weken kwijt. In Mallorca, kwamen artsen erachter dat het hartje niet meer klopte.

Wat een intens verdriet, maar 1 ding wisten we allebei heel zeker, nu is het klaar, onze grens van verdriet & teleurstellingen was op dat moment echt bereikt. We stopten ons avontuur.
Thuis in Nederland aangekomen, ben ik uiteindelijk na heel wat bloed verlies, pijn en verdriet alsnog gecuretteerd. En toen begon het verwerken van het verlies. De rouw deed zo veel pijn.
Ik kon niet werken en zocht naar hulp via internet.
Er was zo weinig waar je meteen terecht kon.
Ik zocht naar iets wat mij op dat moment gelijk zou kunnen helpen.
Ik had namelijk geen idee, hoe ik om moest gaan met dat wat ik voelde.
Het verdriet in 1x toelaten, dat durfde ik niet. Het was teveel, ik kon het niet allemaal tegelijk voelen, want wat als ik er niet meer uitkwam?

Na lang zoeken, kwam ik terecht bij een fijne psychologe, die mij heeft begeleid in de situatie waar ik op dat moment in zat.

Na een aantal weken, begon ik met ‘zoeken’ naar iets nieuws, iets waar ik weer energie door kreeg. Ik wilde weer blij worden van iets. Miste mijn energieke zelf enorm. En toen kwam ik uit bij de opleiding waar ik uiteindelijk voor gekozen heb, ‘Van yoga docent naar online yoga docent’. Ik wist dat ik er op dat moment nog niet aan toe was om een programma te gaan maken voor alle andere vrouwen in de wereld, die een kindje verloren zijn, die steun nodig hebben, handvatten om om te kunnen gaan met het verdriet.

Nee, daar was het op dat moment te vroeg voor. Mijn eerste doel in deze opleiding werd dan ook iets anders. Het schrijven van een online training voor mensen die, net als ik, Hoog Sensitief zijn. Dat is inmiddels bijna 5 jaar geleden, en nu, nu is het tijd om wensmama’s en vrouwen te gaan helpen, die net als ik een kindje hebben moeten teruggeven aan het universum.

En dat mag ik gaan doen met de allerliefste! Milou.
Milou en ik kennen elkaar nog niet zo lang, maar o wat klikt het fijn met haar. Ik ben er dan ook supertrots op, deze heerlijke ‘One day retreat for moms with unborn souls’ met haar te mogen verzorgen.

Ook Milou heeft een persoonlijke ervaring met miskramen.
Zij geeft Kundalini NRGY sessies, doet reiki en ander energiewerk.
En wat voor deze bijzondere dag zo mooi & fijn is, is dat zij ook womb healing geeft. Op een hele zachte manier gaat alle aandacht naar jouw vrouwelijke organen, de plek waar jouw kindje zou mogen groeien, of misschien wel even gegroeid heeft. Met liefde en aandacht sturen we hier alle helende energie naartoe. Verder doen we fijne meditaties, ontspanningsoefeningen en heerlijke yoga, om jouw vrouwelijke energie te verzachten. En echt, er staat nog veel meer op het programma. Wij hebben samen zoveel ideeën, waardoor het idee van een avond, uiteindelijk een hele dag is geworden.

Als jij de behoefte voelt, om jezelf een hele dag onder te dompelen in tijd voor jou, het verlies, het gevoel van rouw en tijd voor jouw ongeboren kindje, geef je dan op! En dat kan ook, als het net als bij mij bijvoorbeeld, al veel langer geleden is, dan dit moment. Je bent meer dan welkom.

HIER <– vind je alle info, en antwoorden op eventuele vragen over deze heerlijke dag. En als je toch iets wilt delen, of alsnog vragen hebt, laat het weten hoor.
Wij zien en helpen jou heel erg graag!

Liefs van Samenta (& Milou)