Recept: voor 2 personen (of voor 2x)
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
- 2 Puntpaprika’s
- 4 Tomaten
- 1 Rode ui
- 1 Teentje knoflook
- Verse peterselie
- 1 Klein blikje tomatenpuree
- ½ eetlepel tijm
- ½ eetlepel paprika poeder
- ¼ eetlepel cayennepeper
- Peper & zout
- Olijfolie
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Stuk feta kaas (ongeveer een halve plak)
- 4 eieren
- Turks afbakbrood, of vers bij de Turkse bakker vandaan
- Wokpan of grote koekenpan met deksel
Bereidingswijze:
- Bak het Turks brood af, volgens de verpakking
- Snijd de puntpaprika en de tomaten in (grove) stukken.
- Fruit de ui en de knoflook een paar minuten.
- Voeg dan de tomatenpuree toe, en bak deze 2 minuten mee. Zo verdwijnt de bittere smaak van de puree.
- Voeg alle kruiden toe en roer goed door.
- Daarna voeg je de in stukjes gesneden paprika en tomaat, het water en de balsamicoazijn toe.
- Laat dit even 10 minuten staan met een deksel op de pan.
- Daarna maak je kleine kuiltjes in het groentemengsel. Breek dan in ieder kuiltje een ei. En laat nog 8 minuten met de deksel op de pan staan.
- Als de eitjes gaar zijn, voeg je de gesneden verse peterselie toe, en verkruimel je de feta kaas erboven. Breng evt nog op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de shaksuka met het brood.
Eet smakelijk!