Wortelkoekjes

Wortelkoekjes

Recept: voor 10 koekjes

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten baktijd

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels gekookt water
  • 100 gram havermout
  • 90 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gesmolten of vloeibare boter
  • 3 eetlepels honing
  • 100 gram geraspte wortel

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Doe het lijnzaad in een kommetje en giet het kokende water erover.

Laat het mengsel 3 minuten wellen.

  • Meng de droge bestanddelen, dus de havermout, het amandelmeel, bakpoeder en kaneel in een kom.
  • Klop in een andere kom, de natte ingrediënten. Dus het ei, de boter en de honing.
  • Doe daarna de 2 mengsels + de wortel bij elkaar in 1 kom. Meng alles goed door elkaar. En heb je de tijd, laat het dan 30 minuten rusten in de koelkast. Ik sla deze stap zelf meestal over. Het voordeel van het laten rusten in de koelkast is, dat het deeg wat harder is en dus wat gemakkelijker te verdelen
  • Schep met een lepel 10 bolletjes, en maak hier platte koekjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 20 minuten goudbruin in de oven.
  • Laat de koekjes eerst even afkoelen, zodat ze wat harder worden, voordat je ze of opeet, of in een bewaarblik doet.

Geniet ervan!